Administracja

Opis zapowiadanych zmian 2020 (Premium)

rachwal 24 kwi 2020 26 odpowiedzi
#1 24 kwi 2020

Hej,

no i mamy odświeżony PBS!

Co się zmieniło, w skrócie:

Nie wiem jakie tam piwa pijecie, ale mi tu wychodzi, że Gold miesięcznie to z pół sikaczna "na mieście" we Wrocławiu 😉

Zmienił się regulamin, po to głownie aby móc dodać płatności, one wymagają kilku formalnych zwrotów w regulaminie usługi, więc każdy kto chce kontynuować używanie strony musi go ponownie zatwierdzić.

Osoby, które nie potwierdzą regulaminu w ciągu 3 miesięcy (myślę, że jest to dostatnie długo) zastaną uznane za "zmarłe", a ich konta usunięte. W ten sposób w naturalny sposób oczyścimy dysk.

Konto można oczywiście też usunąć, przy usuwaniu pojawiła się opcja "backupu zdjęć" więc jeśli ją zaznaczymy to po usunięciu konta zostanie do użytkownika wysłany link do archiwum TAR lub ZIP (spakowane pliki) i będzie można je wtedy pobrać, link będzie aktywny przez 7 dni od dnia wysłania maila. Mail będzie wysłany do 2 dni od momentu usunięcia konta.

Gdyby się pojawiły jakieś usterki to piszcie, będziemy poprawiać ASAP 😉

#2 24 kwi 2020

Witam

Czyli rozumiem, że jeśli nie zdecydowałbym się na konto płatne (a najprawdopodobniej się zdecyduję), to moje wcześniejsze zdjęcia zostaną tam "na zawsze" i będą dalej jak do tej pory się linkowały np. do bikestats?

Pozdrawiam

Tomasz Cebulski

#3 24 kwi 2020

Tak, pakiet FREE to gwarantuje.

Odsieje (oczyszczę dysk) jedynie z danych osób, które "zmarły" tzn. te które nie zatwierdzą regulaminu z jakiegoś powodu.

#4 24 kwi 2020

jak teraz dodaje się zdjęcia ?? nie widzę opcji wybierz z dysku ???

#6 24 kwi 2020

Pierwsza próba dodania 3 zdjęć (każde ok. 0,8MB) na koncie TESTING i pierwsze wczytane, a dwa pozostałe kółeczko wczytywania kręci się w nieskończoność 😞 Nie wiem, czy ma znaczenie, że kliknąłem w Kody udostępniania pierwszego zdjęcia, kiedy pozostałe się jeszcze ładowały.

Musiałem przerwać i raz jeszcze pozostałe dwa załadować.

#7 24 kwi 2020

Przykra sprawa. Coś więcej o przeglądarce w jakiej to było? Zasadniczo proces powinien działać nie gorzej niż poprzednio, moim zdaniem nawet szybciej bo jest nieco uproszczony...

Z ciekawostek dodałem przed chwilą fotę na telefonie pod Safari, 10MB zdjęcie, siadło 😉

Proces był głównie sprawdzany pod Firefox, ale jeszcze pobawię się w Chrome dla spokoju - nie podejrzewam jednak dramatu...

Dodałem testowo batch 20 kilku zdjęć, całkiem sprawnie się opisywało, pomimo, iż nie trzeba tego robić jak ktoś nie chce.

#8 24 kwi 2020

Może przypadek. Na wszelki wypadek napisałem.

Firefox 75.0. Zobaczymy następnym razem.

#9 24 kwi 2020

No i jeszcze pytanie: Po powrocie z roweru, przy wejściu na stronę wybrałem opcję TESTING i wgrałem zdjęcia. Teraz chciałem na spokojnie zapłacić i... nie bardzo widzę gdzie mogę wejść w opcję zmiany planu/płatności?

#10 24 kwi 2020

Zakończy się okres próbny to pojawi się możliwość płatności. Jeśli ktoś dziś wybrał Testing to jeśli dobrze liczę, w sobotę o północy przestanie on działać... zmiany Planów na razie nie przewidziałem 😉

#11 24 kwi 2020

Ok, myślałem, że czegoś nie potrafię znaleźć. Dzięki za info 😀

#12 25 kwi 2020

Dzisiaj udało mi się dodać zdjęcia - wszystko ładnie śmiga, brawo.

Mam tylko pytanie/petycję - czy da się ustawić wyświetlanie zdjęć wszystkich użytkowników tak, jak było to do tej pory? Teraz żeby zobaczyć najnowsze trzeba wejść w datę, a na "głównej" pokazują się chyba tylko te najczęściej lajkowane. Wydaje mi się, że poprzednia wersja (czyli im nowsze zdjęcie, tym wyżej się pokazuje, zgodnie z datą) było bardziej intuicyjne.

No chyba że się nie da 😀

#13 25 kwi 2020

Na głównej jest algorytm popularnych z ostatnich 3 dni chyba, a w menu po prawej masz prawie wszystko, prócz tych co nie posiadają opisu...Dlatego też w tym elemencie menu pokazuje się licznik nowych zdjęć od ostatniej wizyty.

Myślę, że to będzie kwestia przyzwyczajenia 😉

#14 25 kwi 2020

Aaaa, teraz dopiero widzę, że jest to, o co mi chodzi po kliknięciu w "zdjęcia" pod avatarem.

No dobra, jak mus to mus, się przyzwyczaimy pewnie 😀

#15 27 kwi 2020

Pytania techniczne o skompresowaną paczkę zdjęć:1. Jaka rozdzielczość (najwyższa dostępna?)2. Jak będzie wyglądać nazewnictwo plików

#18 28 kwi 2020

Po uploadzie obok miniatury zdjęcia brakuje mi jego tytułu (o ile oczywiście się go wpisało).Kiedy dodajesz kilka zdjęć o podobnej scenerii trudno się dopatrzeć, które potem chcesz udostępnić do wpisu na blogu.

#19 28 kwi 2020

Ale można w nią kliknąć 😛 Zobaczę czy można dodać tytuł jakimś tanim sumptem...

#20 28 kwi 2020

Wiem, że można kliknąć, ale przedtem było łatwiej 😀

Dzięki, mam nadzieję, że się uda coś z tym zrobić 😀

#22 29 kwi 2020

rachwal, ja już stary jestem - nie pamiętam 😀 Zmieniłeś, przyzwyczaiłem się i już 😀 A poważnie, to opis chyba w poprzedniej wersji zostawał.

#23 29 kwi 2020

Faktycznie, chyba formularz zostawał (nieaktywny), widzisz, jak już nie pamiętam 😛

#25 2 kwi 2021

Hej,

drobny update. Te 3 miesiące, o których pisałem w pierwszym poście zmieniły się w ponad pół roku. Czystki nastąpiły na przełomie roku jakoś, sądzę, że było sporo czasu na zmartwychwstanie i decyzję.

Oczywiście dopiero ten proces niektórych obudził i co chwila dostaję maila o treści "co się stało", no właśnie to się stało. Nie odpisuję na te maile, licząc, że jednak można znaleźć informacje na forum.

Ostatnio ktoś zgłaszał zapotrzebowanie na przycisk przekręcający zdjęcie (pion/poziom) i to się robi 😉

pozdro

PS. Cytat z pierwszego posta:

Osoby, które nie potwierdzą regulaminu w ciągu 3 miesięcy (myślę, że jest to dostatnie długo) zastaną uznane za "zmarłe", a ich konta usunięte. W ten sposób w naturalny sposób oczyścimy dysk.

Menu