Administracja

Nowy PBS @ 2026

rachwal 5 sie 2026 32 odpowiedzi
#26 15 sie 2026

Napisałem też wyraźnie. Jak wam się to na starych zdjęciach nie podoba to wystarczy napisać maila i przywrócę wszystkie stare tytuły oraz tagi (tylko te które obecnie nie są usunięte).

Jak LLM jest zły to nie używać, przecież nie ma obowiązku współpracy w tej materii.

Zdjęcia o słabym opisie będą prywatne, ale można je wstawiać na bloga, tu się nic nie zmieniło w stosunku do tego co było do tej pory.

#27 17 sie 2026

Wszystkie moje tagi miały odniesienie do miejsca i obrazu np. jeżeli był łabędź na stawie, to:

- łabędź - np. łabędź

- nazwa stawu - np. stawy nenufarowe

- miejsce - np. Dolinka Służewska

- nazwa miejscowości - np. Warszawa

- powiat/gmina - np. Mokotów

a teraz mam :

- staw

- trzcinowisko

- ptaki wodne

- słoneczny dzień

i takie tam dyrdymały

Mam pytanie co się stało, dlaczego zniknęły tagi które mocowały konkretny obraz geograficznie i rzeczowo

#28 17 sie 2026

Przecież jest i działa.

https://photo.bikestats.eu/tag/dolinka-sluzewska

Jeśli AI uznało, że obecne tagi były dyrdymałami, to poprawiło je na swoje lepsze dyrdymały. W mojej ocenie to tagowanie działa poprawnie, osoby niezadowolone powinny wyłączyć AI w ustawieniach i napisać do mnie prośbę o przywrócenie starych tytułów i tagów..

Na razie nikt nie napisał i niech tak pozostanie dla dobra wspólnego... 

#29 17 sie 2026

No właśnie widzę, że tak zostanie.

Kanałek przy Jeziorce

surf3 gru 202515

1Kudos0Komentarze konstancin jeziorna refleksy w wodzie jesień w lesie kanal w lesie

tagi są takie:

konstancin jeziorna

jesień w lesie

kanał w lesie

refleksy w wodzie

a tagi były poprzednio takie: 

Konstancin Jeziorna

powiat piaseczyński

park zdrojowy

jeziorka

to chyba jest różnica 

kanał w lesie😀😀😀

Czy możesz przywrócić na moich zdjęciach tagi - te poprawne 😀

#30 17 sie 2026

Zgadzam się z surfem. "Rzeźba z pnia w lesie". Kto wie co to jest? Pień ogryziony przez... bobry. Cała praca nad tagami poszła na marne. Mnie podobało się po staremu.  AI już wyłączona, ale żeby wpisać swoje tagi nie można zrobić tego od razu. Trzeba wchodzić drugi raz do edycji zdjęcia.  Ale mniejsza z tym. 

Druga sprawa to miniaturki zdjęć, które w zasadzie nie są już miniaturkami. W tej większej postaci są bardzo rozmyte i nie zachęcają do ich otwierania. Mimo, że w poprzedniej wersji były mniejsze i było ich więcej na ekranie, strona byłą bardziej przejrzysta i przegląd nowych zdjęć był znacznie czytelniejszy i sprawniejszy.  Zdjęcia przewijały się same i nie trzeba było klikać strzałkę "więcej".

Czy nie można wrócić do mniejszych miniaturek? Estetyka strony bardzo by na tym zyskała. 

#31 17 sie 2026
Ostatnio edytowany 17 sie 2026

https://photo.bikestats.eu/photo/924906

Jeśli ten opis w tagach ktoś uważa za zły, to faktycznie, nie dogadamy się, bo nasze oczekiwania do tego co powinny tagi przedstawiać są różne. 

AI już wyłączona, ale żeby wpisać swoje tagi nie można zrobić tego od razu. Trzeba wchodzić drugi raz do edycji zdjęcia.

Przecież jest tam pole z tagami, także nie rozumiem.

Upload
Upload

Cała praca nad tagami poszła na marne

Napisałem o tym 2 lub 3 razy. 

Czy nie można wrócić do mniejszych miniaturek? Estetyka strony bardzo by na tym zyskała.

Jak wszyscy powiedzą, że jest źle to wrócę do mniejszych. Choć te miniaturki nie do końca dobrze wyglądają jeśli główne zdjęcie jest już w zasadzie miniaturką. Mamy 2026 rok, można ładować duże foty bez większego ryzyka...

Osoby oburzone AI mają do mnie napisać e-mail - link jest na dole.

#32 17 sie 2026
Ostatnio edytowany 18 sie 2026

Sprawdziłem w bazie: surf, daisy75, tomstar, Trollking, Marecki - nie piszcie do mnie - tytuły i stare tagi przywrócone.

Wątek zamykam. Więcej zmian w serwisie nie przewiduję.

Miałem jeszcze wdrożyć obsługę wideo, ale z tego również rezygnuję. Czas ten poświęcę na odtworzenie starej bazy.

Menu