Administracja

Kontrowersje i plany na 2020

rachwal 27 mar 2020 68 odpowiedzi
#1 27 mar 2020

Hej,

zawsze mi się przypomina o PBS gdy muszę zmienić serwer na nowy 😉 Myślałem, że już nikt tu nie zagląda ale jednak...

Nie ma co ukrywać, ta strona od dawna nic nie zarabia i jest jedynie kosztem, prawie 200 GB danych na dysku jeść nie woła, ale gdzieś leżeć musi...

Widzę dwa wyjścia na dzień dzisiejszy.

A) Brutalne, zamykamy stronę. Robię skrypt do ściągnięcia danych/zdjęć, kto chce ten ściąga i po temacie.

B) Płatne konta...

Głośno myślę:

Co myślicie? Zamykamy czy wprowadzamy plan B?

#3 27 mar 2020

Nie mam wyjścia - plan B. Mam na blogu BS prowadzonym 13 lat ponad 3400 zdjęć stąd. Zamknięcie tego serwisu kończy mój blog na BS 😞

#4 27 mar 2020

Dlatego pytam, bo wiem, że są dinozaury co siedzą tu od dawna, normalnie bym to zaorał i to bez pytania 😉

W planie B wywalam tez konieczność opisywania i punktów, bo nie będzie mi na tym już zależeć, kto chce ten opisze zdjęcie, kto nie to nie...

#6 27 mar 2020
Ostatnio edytowany 27 mar 2020

Spróbuj wprowadzić nieobowiązkową darowiznę i jakąś restrykcję w stylu - brak logowania przez rok = usunięcie konta

#10 27 mar 2020

Jak trzeba zapłacić, to się zapłaci. Suma, która podałeś do ruiny nikogo nie doprowadzi, a szkoda byłoby z bloga zdjęcia stracić. Nie będziesz dokładał do interesu. Plan B!

#15 28 mar 2020

Będzie plan B, to wiem już jakie nowe dyski kupić i biorę się na początek za przenoszenie serwera, powinno się odbyć w miarę bezboleśnie, ale to jeszcze będę pisał kiedy przełączę maszyny...Później wdrażam resztę planu B! 😉

#16 28 mar 2020
Ostatnio edytowany 28 mar 2020

No to żeś mnie pan zmartwił tym że brałeś pod uwagę wariant A.Od jutra zaczynam robić kopię zapasową na innym portalu, bo szkoda aby przepadły fotki niemal z 9 lat aktywności na Bikestats.

#17 28 mar 2020

Dopiero od jutra? 😛 Kopia to podstawa...Gdy się nikt nie odezwał to bym to zaorał stety lub niestety.

#18 28 mar 2020

Tego dinozaura to obie wypraszam 😀 13 lat to wcale nie tak dużo 😀 Oczywiście, że plan B - tylko żeby Ci nie przyszło robić opłaty od ilości zdjęć... bo zbankrutuję... 😀

#21 28 mar 2020

Plan B najlepszy. Dowiedziono, że gdy się za coś płaci, to trochę bardziej szanuje 😉

#22 29 mar 2020

Oczywiście, że B. Ale już wiem, że wejdzie on w życie, więc czekam jedynie na jakąś rozsądną opłatę roczną 😀

#25 31 mar 2020

4.5 mln zdjęć (wszystkie formaty) przeniesione na nowy serwer 😉 W tym tygodniu powinno się udać przenieść bazę i zmigrować cały serwer.

Menu